Jihočeši nasadili do branky opět Bláhu, ale hlavně se do sestavy vrátili uzdravení Chovan s Pajičem. Mimo hru tak zůstávají už jenom Mucha s Květoněm a také kanadský forvard Esposito. V domácí sestavě chyběl exbudějovický obránce Novák, jenž zamířil do pražské Slavie.

Lepší vstup do zápasu měli domácí, kteří šli v 5. min. do vedení. Charouskovu střelu tečoval za Bláhova záda písecký rodák Rod. Jihočeši se ale rychle rozkoukali a brzy zvrátili vývoj zápasu na svou stranu. Nouzu ještě vychytal zkušený harcovník Pinc, ale ve 12. min. už musel kapitulovat. Další Nouzovu střelu stačil jen vyrazit, na Čermákovu dorážku však už byl krátký. O další minutu později už hosté vedli. Chovanovu přihrávku zpoza branky jemně usměrnil do mostecké klece Heřman.

Do kabin šli však poprvé oba soupeři za vyrovnaného stavu. Rychlé přečíslení zakončil po přihrávce J. Doležala do odkryté klece Kubinčák. Bláha se přes veškerou snahu nestačil přemístit.

Vstup do druhého dějství vyšel lépe hostím. V přesilovce vypálil Suchánek od modré sice nepřesně, ale odražený kotouč od zadního mantinelu vrátil pohotově do sítě Čermák a zaznamenal svůj druhý gól v utkání. Motor si poté vynutil tlak, ale Pinc byl pozorný a ve druhé třetině už se skóre neměnilo.

V úvodu závěrečného dějství však přišel šok. Šimeček si snad až příliš lehce obhodil Vráblíka a střelou do horního růžku vyrovnal. Hosty inkasovaná branka malinko zaskočila. Naštěstí to netrvalo dlouho. Ve vlastním oslabení totiž ujel Nouza a své sólo zakončil precizně provedeným bekhendovým blafákem.

Motor už se pak soustředil spíše na bránění nejtěsnějšího náskoku. To se však hostím mohlo vymstít. Dvakrát byl blízko gólu Rod, ale především závěr byl hodně divoký. Tři minuty před koncem nastřelil Černý tyč Bláhovy klece. Minutu a půl před koncem byl vyloučen Škoda, Most odvolal gólmana a hrál šest proti čtyřem. V obrovské šanci se ocitl J. Doležal, už zvedal ruce, ale Bláha svůj tým podržel a Jihočeši vezou tři cenné body.

Branky a nahrávky: 5. Rod (Charousek, Slavíček), 16. Kubinčák (J. Doležal), 43. J. Šimeček (Hora) – 12. Čermák (Nouza), 13. Heřman (Chovan), 22. Čermák (Suchánek, Fillman), 46. Nouza (Heřman). Vyloučení: 3:4, využití: 0:1, v oslabení: 0:1. Rozhodčí: Würtherle – Čížek, Svobodová.
ČEZ Motor: Bláha – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Fillman, Žovinec, Mazanec – Nouza, Rob, Čermák – Kuchejda, Škoda, Babka – Chovan, Pajič, Heřman – Šulek, Žálčík. Trenéři Stavjaňa a Štrba.