A přišlo se na něj podívat více diváků než chodilo v minulé sezoně na zápasy první ligy.

IHC PÍSEK – TJ BOŽETICE 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)

Začátek střetnutí patřil favorizovaným domácím, kteří si hned v úvodních minutách vypracovali několik slibných příležitostí, ale Mošovský, Kořánek, Gába ani Volf je nevyužili. Hosté se brzy rozkoukali a rovněž začali ohrožovat branku, kterou střežil Marek Mazuch. Písečtí se dočkali v 17. minutě, kdy gólmana  hostí překonal Mošovský – 1:0.

Nástup do druhé třetiny patřil naopak soupeři, který v úvodní minutě srovnal L. Stejskalem na 1:1. Poté se na obou stranách odvíjel festival zahozených šancí, byl to boj o každý metr ledu, kde  hráčům chybělo více klidu při zakončení jejich příležitostí. Ve 32. min. poslal domácí tým znovu do vedení Řehoř –  2:1.

I nadále se hrálo nahoru dolů a oba brankáři předvedli několik výborných zákroků. Hosté zklamali střelecky, když se nedokázali trefit do branky ani z bezprostřední blízkosti.

Třetí dějství  již patřilo zcela Písku, alespoň co se týká počtu vstřelených branek, neboť i božetičtí hráči si vypracovali celou řadu šancí, které však nedokázali proměnit. Vítězství týmu IHC, který nadále kraluje tabulce bez bodové ztráty, je  zcela zasloužené.

Branky: 17. Mošovský (Stropnický), 32. Řehoř (Stropnický, Mazanec), 48. Jungbauer (Procházka, Novák), 54. Mazanec (Gába), 59. Volf (Jungbauer, Procházka) – 21. L. Stejskal (Radosta, Čapek). Vyloučení 8:8, využití 1:1, v oslabení 1:0, rozhodčí Malecha – Farkač, Jindra, 450 diváků.

Písek: Mazuch – Jirků, Mazanec, Neckář, Burkoň, Tajbl, F. Procházka – Gába, Kořánek, Mošovský – Řehoř, Stropnický, Javůrek – Jungbauer, Novák, Volf.

Božetice: Šindelář – Čapek, Štědronský, Havran, Straka, Votruba – Tomeček, L. Stejskal,  Nevolný – Brábník,  Pešta, P. Stejskal – Jiroušek, Pauli, Radosta.

Utkání hodnotili trenéři obou celků takto:

Jiří Rybák, TJ  Božetice:

„Nepředvedli jsme špatný výkon, Písek byl ale hokejovější. Má lépe poskládané mužstvo ze zkušených hráčů. My jsme doplatili na svoji nedisciplinovanost, protože jsme soupeři nabídli dost šancí v přesilových situacích. Rozhodující gól jsme dostali    v oslabení, a to rozhodlo. Pravdou je, že jsme rovněž hráli několikrát v početní výhodě, bohužel nejsme tak hokejově vyzrálí, jako soupeř."

Jindřich Setikovský, IHC Písek:

„Souhlasím s kolegou. Božetice podaly v zápase dobrý výkon, osobně jsem myslel, že derby pro nás bude jednodušší.  Výsledek může vypadat, že byl zápas jednoznačný, ale soupeř po celou dobu hodně kousal a předvedl na našem ledě velmi slušný výkon. O výsledku rozhodla větší zkušenost  a hokejové umění našich hráčů. Dobře jsme řešili přesilovky a úspěšně  jsme se bránili v početním oslabení."

Byl to pro vás nejtěžší zápas v dosavadním průběhu soutěže?

J. Setikovský: „Těžko říct. Když jsme jeli v prvním kole na led silného David servisu,  mohli jsme tam vyhrát i prohrát. Nakonec jsme ho zvládli úspěšně. I zápas s Božeticemi byl dost náročný, určitě byl těžší, než jsem si myslel."

Chtěl byste vyzdvihnout některého z vašich svěřenců?

J. Rybák: „Ne, podali jsme kolektivní výkon, kde žádný hráč nevyčníval nad ostatní. Nebudu hodnotit jednotlivce."

J. Setikovský: „Vítězství v derby byla práce celého mužstva, přesto velmi dobrý výkon podal brankář Marek Mazuch, který nás v několika momentech výrazně podržel. Základem týmu v každé hokejové soutěži je kvalitní brankář. Ve všech zápasech nastanou okamžiky, kdy je soupeř lepší a potřebujete, aby vás brankář podržel, a právě Mazuch nás v dosavadních utkáních vždy podržel."