Jihočeši se sice nevyhnuli slabším chvilkám, což je ale v průběhu dlouhých dvaapadesáti kol pochopitelné. Jinak zvládli dlouhodobou část soutěže s přehledem a první místo jim patří právem. „Chtěli jsme jít do play off z co nejlepší pozice. To se nám povedlo, skončili jsme první, takže s dlouhodobou částí můžeme být spokojeni," přikývne asistent trenéra Martin Štrba.

První místo je výhodné i z toho pohledu, že by se Motor v případě postupu do semifinále vyhnul dvěma největším rivalům Jihlavě a Kladnu. „Souhlasím. Už jsem o tom dříve mluvil. Z tohoto pohledu je první místo výhodnější," neskrývá radost z prvního místa.

Vítězství v základní části potěšilo, ale trenéři ho zároveň nijak nepřeceňují. „Pokud se nám nepovede play off a případná baráž tak všichni zapomenou, že jsme byli první po základní části. To nic neznamená," jen Štrba mávne rukou.

Žádné velké hodnocení dlouhodobé části se v kabině nekonalo. „Zatím ne a ani nic podobného nechystáme. V průběhu sezony jsme si s Tondou Stavjaňou dělali naše vyhodnocení po každé čtvrtině. Nějaké celkové jsme nedělali. Základní část je pryč a teď začíná nejdůležitější část sezony," zdůrazní.

Po pondělním závěrečném utkání na Kladně dostali hráči dva dny volno, ale nyní už se zase pilně připravují na vrchol sezony. „Kluci teď mají pětidenní tréninkový cyklus. Potom dostanou ještě krátký odpočinek a začneme finální přípravu na první zápas čtvrtfinále play off," dává nahlédnout do tréninkového plánu.

Co trenéry malinko trápí, je absence tří klíčových útočníků, kteří jsou momentálně na marodce. Přestože na dotazy ohledně zdravotního stavu hráčů platí v období play off přísné embargo, dlouhodobé problémy trojlístku Květoň, Chovan a Walker nejsou žádným tajemstvím. „Jsou zranění a pracujeme na jejich uzdravení. Řešíme to a doufáme, že to dopadne dobře," věří Štrba.

Konkrétního soupeře pro čtvrtfinále se mužstvo dozví nejdříve v pondělí, kdy se hrají třetí zápasy předkola play off. Obě série trenéři pozorně sledují. „Pořád jsou ještě ve hře tři možnosti. Zápasy našich potencionálních protivníků máme natočené. Pokud by došlo k nějakému vývoji, že by se nám některý ze soupeřů začal rýsovat, tak bychom se možná na nějaký zápas vypravili. S každým soupeřem ale máme natočené čtyři zápasy, takže informací máme dost," ujistí.

Soupeře si v kabině rozhodně nevybírají, ale že je to každodenní téma, to je nad slunce jasné. „Samozřejmě to v kabině probíhá, ale nějak vyloženě to neřešíme. Pokud chceme jít co nejdál, tak musíme porazit každého," usměje se Śtrba.
On sám by však tajné přání měl. „Je tam jedna varianta, ale ta asi bohužel nevyjde," naznačuje, že nejraději by viděl soupeře, který je nejblíž. Alespoň co se týká vzdálenosti. A to jsou Benátky nad Jizerou.

Ve čtvrtfinále play off WSM ligy se ČEZ Motor utká se soupeřem z předkola.
Hraje se na čtyři vítězství. První dva duely odehrají Jihočeši doma v neděli 26.2. (17) a v pondělí 27.2. (17.30). Série pak bude pokračovat ve čtvrtek 2.3. a v pátek 3.3. na ledě soupeře.
Pokud nebude rozhodnuto, pokračovalo by se v pondělí 6.3. v Č. Budějovicích, ve středu 8.3. u soupeře a sedmý rozhodující duel by viděla v pátek 10.3. opět českobudějovická Budvar aréna.