Napadlo vás v době, kdy jste v Pardubicích hostoval, že by právě tento tým mohl skončit v baráži?
Upřímně musím přiznat, že to byl jeden z důvodů, proč jsem o možnosti vrátit se do Pardubic vůbec nepřemýšlel, když jsem končil v prosinci ve Slovanu Bratislava. Přestože šance tam jít zpátky samozřejmě byla. Bylo by ale divné, kdybych nastoupil v baráži za Pardubice proti Motoru. Vedení klubu by mě tam ani nepustilo. Zvláštní nádech to trošku mít bude, když budu hrát proti klukům, se kterými jsem v letošní sezoně nastupoval. To je ale v hokeji běžná věc. Žádné těžkosti s tím nebudou.

Jména jako Rolinek, Sýkora, Hubáček, Čáslava a další v našem hokeji hodně znamenají. Neměl to asi být tým, který skončí v letošním ročníku nejvyšší soutěže poslední. Souhlasíte?
Samozřejmě. Rozhodně bych ale nechtěl, aby došlo k nějakému podceňování tohoto soupeře. Sice se teď Pardubicím nedařilo, ale mužstvo už se nemělo za čím hnát. Hráči se nechtěli zranit a jsou to zkušení kluci, kteří dobře ví, že to hlavní je teprve před nimi. Pořád jsou pro mě favoritem Pardubice a my se k utkání musíme postavit tak, že budeme hlavně bojovat a hrát obětavě.

Právě v play off a také baráži se mohou zkušenosti starších hráčů projevit?
Přesně tak. Každá zkušenost je dobrá. Nevíme, jak jsou na tom psychicky, ale také se na to vůbec nesmíme ohlížet. Musíme do toho dát úplně všechno. Hned první zápas nám hodně naznačí a pak uvidíme.

Nejen Budějovice, ale také Pardubice jsou hokejové město. Byly tam velké návštěvy, když jste jejich dres oblékal?
Chodilo tam hodně lidí. I když se nedařilo, tak nás fanoušci podporovali a ani moc nepískali. Diváci jsou tam také výborní a pokud vím, tak jistá část dokonce kamarádí s našimi příznivci Motoru. Myslím, že atmosféra bude super.

Vy jste přešli v play off relativně hladce dvě série. Panuje v týmu před startem play off pohoda?
Zase až tak hladce jsme play off neprošli. Byla to docela dřina a stálo nás to hodně sil. Důležité ale opravdu bylo, že jsme obě série zvládli poměrně rychle a měli jsme čas na zaléčení různých šrámů. Trošku jsme si odpočinuli a už se chystáme na zápas v Pardubicích.

Cítíte už v kabině natěšení na vrchol sezony?
Všichni se na to těšíme. Hrozně moc. Pro spoustu hráčů to bude opravdu velký zážitek. Důležité bude, abychom ke všem zápasům přistoupili na sto dvacet procent.