Domácí trenéři vsadili na stejnou sestavu jako v posledním utkání s Jihlavou. S jedinou změnou. Do hry chodil od začátku také čtvrtý útok s obráncem Žovincem na levém křídle. Hosté (kteří byli na jihu Čech už od čtvrtka) přijeli se všemi svými hvězdami na čele s Rolinkem, Čáslavou a oběma Sýkory.

Motor neodehrál vůbec dobrou první třetinu. Působil zakřiknutě a aktivita byla jednoznačně na hokejkách soupeře.

Program baráže:
1. kolo: Pardubice – Motor ČB 1:2
2. kolo: Motor ČB – Karlovy Vary 3:4
3. kolo: Dukla Jihlava – Motor ČB 2:1 po sam. náj.
4. kolo: Motor ČB – Dukla Jihlava 1:2 v prodloužení
5. kolo: Motor ČB – Pardubice 2:4
6. kolo: Karlovy Vary – Motor ČB 1:2
7. kolo: Pardubice – Motor ČB 2:3
8. kolo: Motor ČB – Karlovy Vary 2:1 v prodloužení
9. kolo – zítra: Dukla Jihlava – Motor ČB 5:1
10. kolo: Motor ČB – Dukla Jihlava 2:3
11. kolo: Motor ČB – Pardubice 1:3
12. kolo – neděle: Karlovy Vary – Motor ČB (16)

První velkou šanci Schause ještě vychytal Kváča. V 17. min. už byl ale naprosto bez možnosti zasáhnout. Domácí obrana zcela propadla a zůstali před ním úplně sami dva pardubičtí hráči. Tomášek si vyměnil kotouč s Bártou a bez větších potíží otevřel skóre.

„Na naší straně byla v úvodu znát nervozita a v útočné fázi jsme se těžko prosazovali. Pardubice hrají velmi zodpovědně dozadu," nabídl svůj postřeh po úvodní třetině zraněný kapitán Motoru Lukáš Květoň. „Stav 0:1 ale nic neznamená. Věřím, že to otočíme," neztrácel optimismus.

Po změně stran začali Jihočeši mnohem odvážněji. Nouzova dorážka skončila jen těsně vedle. Jenže dvě vyloučení na domácí straně případný tlak rázem otupila Naopak. Dynamo mohlo přidat i druhý gól. Trončinský však naštěstí trefil jen spodní konstrukci odkryté klece.

Vyrovnání měl na hokejce Vlček, jenž najížděl po přesném Dostálkově pasu sám na Růžičku. Střelu ale uspěchal a mířil jen do betonů pardubického gólmana. Domácí trenéři přesypali útočné formace, ale kýžený efekt se nedostavil. Nervozita na hráčích ve žlutém byla více než patrná.

„Herně jsme lepší, ale stále se nedokážeme gólově prosadit. Šance jsme měli, i když až na tu Vlčákovu to nebyly vyložené tutovky. Pořád ale věřím, že něco proměníme a zápas otočíme," neztrácel Květoň víru ani po skončení druhého dějství.

Jenže na začátku třetí třetiny přišel kritický moment, když dostal obránce Suchánek čtyřminutový trest za faul vysokou holí. Početní výhodu záhy potrestal Špirko, který se nejlépe zorientoval před brankou po odrazu kotouče od zadního mantinelu.

Domácí celek se dostal do ještě větší křeče a definitivní úder mu mohl zasadit hostující kapitán Rolinek. Najížděl zcela sám na Kváču, překonat ho ale naštěstí nedokázal.

Hokejový talent Jáchym Kondelík.
Finové poslali z MS domů i dva hráče Budějovic, Kondelík patřil k nejlepším

V závěru se Motor ještě přece jen vzepjal. Čermák ještě mířil těsně vedle, ale čtyři minuty před koncem to konečně přišlo. Vlček tečí Fillmanovy střely snížil na rozdíl jediného gólu.

V samotném závěru domácí odvolali gólmana, ale hráli v sedmi hráčích a bylo definitivně po nadějích. Navíc frustrovaný obránce Filip Novák bombou pukem rozbil tvrzené sklo, následovala pauza a hlediště se z části vylidnilo… Škoda. To si hráči za celou sezonu nezasloužili.

Na 1:3 pak pečetil do prázdné branky Nahodil.

Fakta z utkání:

Branky a nahrávky: 56. Vlček (Fillman, Nouza) – 17. D. Tomášek (M. Bárta, M. Beran), 44. Špirko (P. Hubáček, Schaus), 60. Nahodil (Trončinský).
Vyloučení: 6:4 (navíc dom. Heřman 10 min.), využití: 0:1. Rozhodčí: Hodek, Šír – Bláha, Špůr. Diváci: 6421 (vyprodáno).

Na jihu začíná o víkendu 22.-23. dubna play off II. ligy hokejbalistů. Hned první kolo vyřazovacích bojů svede dva městské rivaly, obhájce prvenství Betonova All Stars (dříve Holubov) zkříží hole s Pedagogem České Budějovice. Vítěz postoupí do semifinále.
Hokejbalové play off začíná, Betonova a Pedagog se potkají už ve čtvrtfinále

ČEZ Motor: Kváča – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Mucha – Chovan, Pajič, M. Čermák – Nouza, Vlček, Heřman – Rob, Vak, Hřebejk – Dostálek, Babka, Žovinec, od 33. navíc Šulek. Trenéři Stavjaňa a Štrba.

Pardubice: M. Růžička – Schaus, Ščotka, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Čáslava, Zajíc – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Špirko, P. Hubáček – M. Bárta, D. Tomášek, M. Beran – Panna, T. Kaut, Starý. Trenéři Holaň, P. Marek a Janecký.

Hlasy trenérů – Antonín Stavjaňa (Motor): „Odehráli jsme velice špatně první třetinu. Od druhé jsme přeházeli sestavu a došlo k oživení. Za stavu 0:2 je ale těžké zápas otáčet. Po celou sezonu nás trápí produktivita. To se opět potvrdilo."

Otakar Janecký (Pardubice): „Jsme rádi za tři body. Budějovice šlapaly, ale zvládli jsme to. Mužstvo na čele s gólmanem zaslouží pochvalu za stoprocentní nasazení."

Zdeněk Simota
Zdeněk Simota pojede šampionát dvojic s hvězdným Australanem Jasonem Doylem