FK Slavoj Vyšehrad – FC Písek 2:4 (2:4)

Branky hostí: 15. Pivoňka, 20. Malý, 25. a 44. Zušťák.  Rozhodčí Váňa, 50 diváků.

V dalším utkání zimního turnaje v Praze nastoupili Jihočeši  proti kvalitnímu celku pořádajícího klubu, diviznímu  Slavoji Vyšehrad.
Domácí se ujali vedení již ve 2. minutě a v 8. minutě své vedení zvýšili na 2:0.

Hosté se ale brzy vzpamatovali a postupně získávali herní převahu. A tu také během deseti minut vyjádřili i brankově a duel otočili ve svůj prospěch.

V 15. minutě zahrával trestný kop z pravé strany Malý,  na jeho centr si naběhl Pivoňka a hlavou snížil na 2:1. Ve 20. min. se uvolnil Malý, byl ale podražen a z trestného pak faulovaný hráč potrestal domácí tým krásnou střelou do šibenice a vyrovnal na 2:2.

Ve 25. minutě centroval Šimonovský z pravé strany a jeho prudký přízemní míč uklidil do branky Zušťák – 2:3. Hosté měli nadále častěji míč na svých kopačkách, diktovali tempo hry a ve 44. minutě se v dalším závaru před brankou soupeře nejlépe zorientoval Zušťák a zvýšil vedení Písku na 4:2.

Ve druhém poločase měli hosté několik slibných příležitostí, ale skóre se už nezměnilo. Domácím fotbalistům jedinou větší šanci zlikvidoval brankář Satrapa.

Hosté jeli k zápasu opět v menším počtu, a tak byli doplněni o dva hráče B–týmu, kteří nezklamali, zvláště Keclík příjemně překvapil.
Sestava Písku: Vršecký (46. Satrapa) – Šlehofer, Pivoňka, Holub, Kubiš – Mašát, Kohút (15. Keclík) – Šimonovský, Malý (46. Krejčí), Polodna – Zušťák (55. Šteier). Trenér Alexander Fečo.

V sobotu fotbalisté FC Písek hostí v přátelském utkání divizní Benešov (11).

LADISLAV BURGET