Hosté hráli z dobře zajištěné obrany na rychlé protiútoky a v prvním poločase měli několik dobře rozehraných situací, ale domácí byli nebezpečnější a postupně se dostali do patřičného tempa. Ve 31. min. na levé straně dobře zakombinoval Nohava s Ježdíkem, druhý jmenovaný poslal prudký centr do soupeřovy šestnáctky, míč se odrazil na hranici velkého vápna a nabíhající Sajtl umístěnou střelou levou nohou k tyči otevřel skóre zápasu - 0:1.

O minutu později se výbornou individuální akcí prezentoval Němec, který z poloviny hřiště přešel přes dva domácí hráče, bohužel ve vápně už neměl dostatek sil na důrazné zakončení, a tak louňovický brankář Fendrich jeho střelu chytil.

Také ve druhé polovině zápasu hráli fotbalisté Písku zodpovědně v defenzivě a nepouštěli domácí borce do nebezpečných šancí. Pozornou hru Jihočechů narušilo vyloučení Sajtla po druhé žluté kartě v 65. minutě. Proto trenéři hostujícího týmu ihned přeskupili síly na hřišti.

V 82. min. dostal střídající Held pěknou přihrávku od Šlehofera, postupoval sám ze strany na domácího gólmana, chtěl ho prostřelit, ale Fendrich míč stačil rukama zachytit. Domácí se snažili alespoň srovnat skóre a dovést utkání k penaltovému rozstřelu, ale vyloženou šanci si nevypracovali.

A přestože hráli hosté téměř půl hodiny v oslabení, velkou bojovností, vysokým nasazením, odvahou a tvrdostí dovedli zápas na půdě druhého celku tabulky do vítězného konce. A to si zaslouží velký obdiv a uznání.

Pohled trenéra Ondřeje Prášila

"Zápas máme úspěšně za sebou a je to velká úleva, že jsme ho tak dobře zvládli. Bylo to utkání, ve které jsme šli v prvním poločase do vedení, domácí se snažili vyrovnat, k čemuž jim nahrávalo vyloučení Ondry Sajtla ve druhé půli. Klobouk dolů před našimi hráči, kteří zápas odmakali na hranici svých sil. V závěru střetnutí je už braly křeče do nohou, ale kluci vydrželi až do konce. Pro nás je to super výsledek, který jsme si potajmu přáli," uvedl Ondřej Prášil, trenér Písku. 

Louňovice - Písek 0:1 (0:1)

Branka: 31. Sajtl. Rozhodčí: Drábek - Starý, Fojtík. ŽK: Gebert, Rejhon - 14. a 65. Sajtl. ČK: 65. Sajtl (Pis). Diváků: 170.

Sestava Písku: Štěpanovský - Sajtl, Rendla, Holub, Šlehofer - Dolejš (90.+1 Zahrádka), Milec, Nohava, Ježdík - Němec (77. Held), Voráček (88. Zušťák).

Magnetem příštího 26. kola bude domácí zápas Písku s vedoucím celkem soutěže Bohemians Praha. Hraje se v sobotu 2. května od 10.15 hodin.