Svěřenci trenéra Dušana Benáka v úvodním měření sil sezony neuspěli, když podlehli Soběslavi. Naopak milevští hráči nadělili pět gólů Dačicím. Mohli se tak pasovat do role mírného favorita okresního derby.

A začali aktivněji. Ve čtvrté minutě si hosté připsali první nebezpečnou příležitost, kterou však zakončili nepřesně. Brankou neskončila ani velká šance milevského Miroslava Suchana, jehož na polovině hřiště vyslal do úniku jeden ze spoluhráčů. Suchan ale pohlednou akci nedotáhl do konce, nevyzrál na brankáře Lukáše Coufala.

Když se netrefili hosté, trestali Písečtí. V 16. minutě se dostal míč k Davidu Šourkovi, který stál sám na vrcholu pokutového území soupeře. Zkontroloval postavení gólmana vzduchotechniků a otevřel skóre – 1:0. O pět minut později mohlo být ještě veseleji. Po přihrávce Václava Hrachovce se před gólmanem Jakubem Šmitmajerem ocitl sám tentokrát Pavel Keclík, střelce úvodní branky ale nenapodobil. Do sítě nedostal balón ani Ondřej Sajtl. Jeho tvrdá střela z pravé strany šestnáctky skončila ve 28. minutě na tyči.

Když už to vypadalo, že domácí náskok do přestávky vydrží, vyrovnal aktivní Miroslav Suchan. Ve 42. minutě se po přihrávce zorientoval ve vápně a z otočky mířil přesně – 1:1. Hosté se do pauzy gólu přiblížili ještě jednou, písecká obrana však odkopem před brankovou čarou zachránila poločasovou remízu.

Druhá polovina hry patřila Milevským. Dvě minuty po návratu na trávník napřáhl z dálky Jakub Barda, jehož střela pořádně vystrašila domácí hráče i diváky, orazítkovala břevno branky Lukáše Coufala. Byla to předzvěst hostujícího snažení o druhý gól. Nebezpečí pro domácí hrozilo především z levé strany, kde operoval Miroslav Suchan. 
A byl to právě on, kdo v 64. minutě poslal svůj tým do vedení. Naprosto volného ho našel centr mířící na hranici pokutového území. Suchan zhodnotil situaci a umístěnou střelou do pravého horního rohu nedal Coufalovi sebemenší šanci – 1:2.

Milevsko toužilo po pojistce a hlavně levá strana domácí obrany nestíhala. Několik dalších slibně se vyvíjejících akcí hostů skončilo zákrokem Lukáše Coufala. Měli po změně stran více ze hry, ale svěřenci Miroslava Strnada nakonec na nevstřelení třetí branky doplatili. V 88. minutě totiž nezapřel čich na góly hrající asistent Jan Zušťák. Dostal míč do vápna, zorientoval se a z otočky ho poslal ke vzdálenější levé tyči Šmitmajerovy brány, od níž se balón odrazil za čáru – 2:2.

V první polovině byli lepší domácí. Druhou ovládali hosté. Nerozhodný výsledek a dělba bodů se zdá být spravedlivým vyústěním okresního derby.

Trenér FC Písek B Dušan Benák: „Milevsko ukázalo kvalitu. Líbila se mi jejich přechodová fáze, kdy chodili ve čtyřech až šesti lidech dopředu. Měli zajímavé akce po křídlech i prostrčení mezi obránci. Myslím, že budou trápit nejen nás, ale všechny své soupeře. Jsou oživením soutěže. Utkání se mi líbilo, mělo určitou kvalitu. Velké teplo mu neprospělo, protože osobní souboje pak už byly na hraně a síly odcházely rychleji. Za mě je remíza asi spravedlivá. V první půli měly oba týmy obdobné příležitosti. Po přestávce jsme dostali bohužel gól z rychlého protiútoku, na což jsem hráče upozorňoval – nedokázali jsme to dostoupit. Jsem rád, že se nám podařilo vyrovnat. Už jsme hráli vabank. Do útoku se posouval i David Pichlík, abychom znásobili sílu, 
a nakonec se to vyplatilo."

FC Písek B – FC ZVVZ Milevsko 2:2 (1:1)
Branky: 16. Šourek, 88. Zušťák – 42. a 64. Suchan.
Rozhodčí: Vítězslav Tůma, Petr Tupý, Pavel Macko, Karel Hoch.
Sestava FC Písek B: Coufal, Velek, Uhlík, Pichlík, Hudák, Hrachovec, J. Held, Grobár, Sajtl (73. Buchtele), Keclík, Šourek (53. Zušťák).
Sestava FC ZVVZ Milevsko: Šmitmajer, M. Novotný, J. Suchan, Kosobud, Málek, Barda, Koutník (58. Marvan), Sedlák, Alexa (87. P. Novotný), Dvořák, M. Suchan (75. Šimák).