Kanonýr Jan Zušťák se dostává po operaci kolena pomalu do formy, takže od začátku zápasů na hřiště nenastupuje. Místo něj převzal kapitánskou pásku záložník Jakub Kalášek.

Při pohledu na hřiště volba vskutku dobrá. Poctivý defenzivní záložník prohraje málokterý souboj. Přestože rozhodně není nejvyšší na hřišti, úspěšnost hlavičkových soubojů má vysoko nad průměrem.

Ke své nové roli v týmu říká: „Vyšlo to na mě, protože jsem po Honzovi v kabině nejstarší. Ale jinak je Honza pořád ten pravý vůdce, na tom se nic nezměnilo. Protože nehraje, někdo kapitán být musí."

Utkání s Vltavínem jste začali dobře, ale nakonec pro vás špatně skončilo. Proč?

V prvním poločase jsme měli dát jednoznačně gól. Měli jsme proměnit některou šanci. To se nepovedlo, ve druhé půli jsme inkasovali my. Ale musím říct, že to ten hráč nádherně trefil.

Ale někdo u toho střílejícího hráče asi měl stát. Byl na vápně trestuhodně sám…

Musíme se na to podívat na videu, je možné, že jsem u něj měl stát já.

Nejblíž mu byl asi Filip Šťastný…

Po Filipovi nemůžeme chtít, aby nějak extra bránil. Ten má jiné úkoly. Ale na druhou stranu je pravda, že defenzivní úkoly si musí plnit každý hráč na hřišti, to je jasné.Infografika

Soupeř pak zbytek utkání odehrál spíš na vaší polovině, sílu na zvrat už jste neměli?

Ty další šance Vltavínu vyplynuly z toho, že jsme potřebovali hrát dopředu, snažili jsme se o nějaký tlak, ale byli jsme pod tlakem spíš pořád my. Myslím, že všichni diváci viděli, že se nám ve druhé půli utkání s Vltavínem moc nedařilo.

Z pohledu diváka se dá říct, že vám střídání moc neprospěla. Po jednom jste dostali hned gól, další hru týmu také nenastartovala, spíš rozhodila, nemyslíte?

Každé střídání je velký zásah do sestavy. Buď rozhodne ve váš prospěch, nebo se to nepovede. Nám se to tentokrát nepovedlo. Příště třeba kluci, kteří naskočí, rozhodnou zápas.

Utkání to proti těm divizním bylo rychlejší, kombinačně lepší, bylo vidět, že budou soupeři techničtější…

Je to jednoznačně těžší soutěž. V divizi jsme, troufnu si říct, každého soupeře přehráli naší fotbalovostí. V ČFL se musí víc bojovat, hra je rychlejší. Domácí premiéru nám ztížil i terén. S Vltavínem to bylo bojovné utkání, které bohužel nedopadlo pro nás dobře.

Budete muset zabrat v dalších zápasech…

Je to druhé kolo, vůbec nic se neděje. V prvním kole jsme získali venku bod, teď jsme body doma ztratili. Zápasů je před námi strašně moc, body se dají sbírat až do samotného konce.