Písecké fotbalové třetiligové áčko má za sebou podzimní část sezony 2015-16, jak jí hodnotí trenér celku od Otavy Ondřej Prášil?
„První polovina soutěže byla z našeho pohledu velmi slušná, kvalitní. Vozili jsme body z venku, ale hráli jsme dobře i doma," říká písecký lodivod, zároveň však přiznává hořkou příchuť závěru podzimu, během něhož se příliš bodů neurodilo.

„V průběhu této části sezony nás brzdila zranění i nemoci hráčů a nepomohla nám ani délka soutěže. Nedokázali jsme držet tempo s celky před námi, takže deváté místo asi odpovídá tomu, co jsme předvedli," vyjmenovává Ondřej Prášil postupné opouštění vyšších příček ligové tabulky.

Po úspěšné záchraně bylo před aktuální sezonou potřeba poskládat nový tým, což se s ohledem na předváděnou hru a dosažené výsledky podařilo. Přijdou během zimní přestávky nějaké změny? „Přál bych si, abychom měli kádr tak silný a široký, aby nedošlo k tomu, co se stalo nyní, že jsme v závěru podzimu nestačili jiným týmům. Signály 
o tom, že by chtěl některý 
z hráčů u nás skončit, zatím nemám žádné. Po utkání v Benešově jsme si s hráči řekli, že si dáme dva týdny volno a znovu se sejdeme 8. prosince. Nicméně nemůžeme spát na vavřínech a spokojit se s tím, čeho jsme na podzim dosáhli," upozorňuje sympatický lodivod a dále rozvíjí myšlenku: „Nevíme, jak tomu bude s hráči českobudějovického Dynama, kteří u nás hostovali, třeba si je klub stáhne zpět. Hodně bude záležet na tom, který trenér Dynamo povede.Musíme být připraveni na všechno, takže úkolem bude posílit kádr, abychom někdy na konci ledna nezjistili, že nám chybí několik hráčů a že je nemáme kým nahradit. Proto si 
v příštích dnech sedneme se sportovním ředitelem Jindřichem Dejmalem a ve spolupráci s výborem klubu budeme pracovat na tom, abychom tým kvalitně doplnili a byli tak dobře připraveni na jarní sezónu."

Bodů má Písek více než 
v loňském roce, přesto bude jaro velmi náročné. Tabulka ČFL je vyrovnaná a každé zaváhání může znamenat rychlý pád. Nabitý program bude mít na jaře také samotný Ondřej Prášil, který kromě pozice píseckého trenéra bojuje na hřišti jako hráč v dresu Protivína a navíc se bude snažit získat profesionální trenérskou licenci.