Letošní novinkou je účast zahraničního družstva ze slovenského Kysuckého Nového Mesta a smíšeného týmu, kdy za Fotbalovou akademii Josefa Masopusta nastoupí i několik hráčů německého klubu Hertha Berlín.

S myšlenkou pořádání turnaje přišel Aleš Pavelka. „Nám k pořádání takové akce hodně nahrává krásný areál, který v Písku máme. A že turnaj funguje tak, jak funguje, je zásluhou Martina Bláhy, firemního společníka nešťastně zesnulého Martina Breibische, a dalších lidí, kteří mi pomáhají dlouhodobě. Jsou to funkcionáři klubu Milan Švehla a Jaroslav Hrdlička 
a sponzoři Luděk Gornický 
a Václav Chmela. Bez jejich pomoci bych nebyl schopen turnaj v tak velkém rozsahu pořádat," říká Aleš Pavelka.

Ředitel turnaje by rád, aby akce oslovila i veřejnost. „Věřím, že v hledišti budou nejen rodiče hrajících dětí, ale že si cestu na stadion najdou 
i mnozí fotbaloví příznivci," sděluje Aleš Pavelka.

Turnaj se hraje se sedmi hráči v poli na polovinu klasického hřiště. 4. ročník Maentiva Cupu – Memoriálu Martina Breibische se uskuteční v pátek 1. května.

Účastníci turnaje

AC Sparta Praha
SK Slavia Praha
1. FK Příbram
SK Dynamo České Budějovice
FC Hradec Králové
FK Baumit Jablonec
FC Písek 1
FC Písek 2
Bohemians 1905
FK Dukla Praha
FK Teplice
FK Viktoria Žižkov
FC Viktoria Plzeň
FK Mladá Boleslav
MŠK Kysucké Nové Mesto
Fotbalová akademie Josefa Masopusta

Hrací systém

Ve čtyřech základních skupinách po čtyřech účastnících se hraje systémem každý s každým. Tyto zápasy jsou odehrány dopoledne. Od 14 hodin hrají 1. celky z jednotlivých skupin o celkového vítěze, opět systémem každý s každým. Týmy na 2. místech se střetnou o 5. až 8. místo, 3. celky o 9. až 12. místo a 4. družstva se utkají o 13. až 16. místo.