V Čížové dvakrát vedli, ale domů jeli s prázdnou. V sobotu v Branicích s Aritmou srovnali čtvrt hodiny před koncem na jedna jedna, měli dvě tutovky na druhý gól, ale opět nebodovali. Milevským fotbalistům paní Štěstěna nepřeje.

„Kluci bojovali, myslím, na hranici svých možností. Ve druhém poločasu jsme si vytvořili převahu, dokázali jsme vyrovnat. Měli jsme dvě šance na vítězný gól, nastřelili jsme tyčku, ale nakonec nemáme nic," povzdychl si po utkání trenér FC ZVVZ Jiří Hadáček.

Domácí mohli mít alespoň bod za remízu 1:1, ale to by se jim nesměla lepit smůla na kopačky. „Pak uděláme chybu. Z určité hlouposti inkasujeme," vrací se ke konci utkání milevský kouč.

Utkání s Aritmou patřilo svou kvalitou spíš do slabého průměru, snad až na posledních patnáct minut. „To vyplývá z toho, že máme kádr na hraně divize, jestli ano, nebo ne. Nemá cenu ale spekulovat. Snažíme se hrát soutěž s hráči, kteří v dané chvíli v Milevsku jsou. Určitě by bylo jednodušší sehnat čtyři, pět lepších, zkušenějších hráčů, ale nejsou," říká Hadáček.

Přitom hráčům nemá skoro co vytknout. Tedy snad až na chyby, kterých je v každém utkání zbytečně moc. „Kluci bojují, na hranici svých možností. Podívejte se na ně, jsou zklamaní hodně. Je prostě škoda, že jsme alespoň neuhráli remízu a penalty," zoufal si po utkání s Aritmou Praha milevský lodivod.

Když už se zdálo, že Milevští soupeře dorazí, z nenápadné akce inkasovali rozhodující branku oni. „V poslední chvíli přišla chyba v defenzivě a byli jsme za to potrestaní. Až se mi zdá, že jsme letos trestaní až moc," míní.

Ve druhé půli naskočil do hry dorostenec Daniel Januš a dal vyrovnávací gól. „Dostalo se to k němu. Byli jsme oslabeni o dva hráče, takže se na Dana dostalo dřív než normálně. Svou šanci, se dá říct, využil. Jestli mohl udělat ještě něco navíc, to je těžké říct. Všichni kluci se snaží bojovat, to je naše největší deviza, největší zbraň. Fotbalový kumšt a další fotbalové věci nám bohužel chybějí, a to se projevuje i na výsledcích," nemaluje si vzdušné zámky Hadáček.

Milevští se snaží každý zápas neprodloužit čekaní na první body. Rozhodně nechtějí opakovat loňský podzim, kdy od konce září osmkrát za sebou prohráli. „Ale Zličín nás bude mít doma, půjdou na nás s tím, že nás chtějí porazit, když jsme ještě nebodovali. Hrají podobný fotbal jako Aritma. Rychle a jednoduše do vápna, tam chodí dva hráči do ostrých soubojů. My máme stopery menších postav, ať je to Fiala, ani Kosobud není moc urostlý hráč, tak s tím máme problémy. Odráží se nám ve vápně míče. Pak jde o to, kam se odrazí. Někdy je to smůla, někdy štěstí," uzavírá trenér Jiří Hadáček.