Váš přestup tak trošku připomíná akci kulový blesk…
Pan Vozábal mě oslovil už během sezony, sešli jsme se v Praze, předběžně se dohodli a on mi druhý den poslal návrh smlouvy. Potom už to šlo hodně rychle.

Jak vzpomínáte na své fotbalové začátky?
Začínal jsem v Čechii Karlín, ten klub už neexistuje. Tam už se nevrátím… V béčku Sparty jsem hrál ve třetí lize a pak i druhou ligu za Sokolov, Pardubice a Ústí. Tam všude jsem byl jen na hostování jako hráč Sparty. tady už je to ale natvrdo. Teď jsem hráčem Budějovic.

Jak jste nabídku na přestup přijal? Hodně jste ji zvažoval?
Spíš mě ta nabídka potěšila. Hlavně proto, že přišla brzy a já ke konci sezony nemusel nic řešit a starat se, zda budu mít nějaké angažmá a nějaký plat. Věděl jsem, že prostě půjdu sem a byl jsem v klidu.

Na Letné jste svého času ve třetí lize střílel dost gólů.
To ještě béčko Sparty vedl pan Hašek a mě se v té době střelecky opravdu docela dařilo. Za půl roku jsem dal deset gólů a díky tomu jsem se pak dostal do druhé ligy.

Ve druhé lize jste ještě za Sokolov dal v zápase s Dynamem dva góly. Pamatujete se na to?
Pamatuji a velice dobře… Byl to pro nás hodně smolný zápas, protože jsme vedli už 3:1, jenže v závěru Budějovice daly dva góly a srovnaly na 3:3. Hodně dlouho jsme toho tenkrát litovali.

Nebojíte se, že byste to mohl teď v kabině od svých nových spoluhráčů třeba schytat?
Já myslím, že už si to nikdo nepamatuje…

Proti Dynamu jste hrál možná i za Pardubice či za Ústí, jak na ty zápasy vzpomínáte?
Až na ten zmíněný zápas v Sokolově se nám proti Budějovicím příliš nedařilo, my byli horší a Dynamo lepší. Snad to tak i zůstane.

S jakým předsevzetím do Dynama přicházíte?
Ze Sparty se znám s Čávou a Pešou (Patrikem Čavošem a Jakubem Peškem – pozn.). Znám i další kluky, přece jen už proti sobě pár let hrajeme. Chtěl bych se prosadit do sestavy, co nejvíc hrát a dát nějaké góly.

V sobotu vás čeká účast na turnaji v Sezimově Ústí a pak ve středu v Benešově zápas se Slavií? Těšíte se?
Samozřejmě, že se těším. Nejen na Slavií, i na další zápasy. Soupeře v přípravě máme hodně atraktivní.