Ty tři body, které podle očekávání nakonec favorit vybojoval, se totiž nerodily vůbec lehce. Diváci ale vycítili, že jejich hráči do hry skutečně dávají všechny své síly. Přestože se jim nedařilo, přestože s přibývajícími minutami, kdy byl stav přes veškerou jejich snahu stále 0:0, přibývalo nepřesností a nervozity, o výsledek se rvali až do samotného konce. Proto si vyhrát zasloužili.

„Domnívám se, že jsme i my svou měrou přispěli ke kvalitě zápasu," poznamenal po zápase trenér hostí Miloš Sazima, jedním dechem však k tomu dodal, že na mysli má hru směrem dozadu. „Určitě nikdo z vás nečekal, že tu předvedeme ofenzivní smršť," pokrčil omluvně rameny.

A ofenzivní smršť Pražané skutečně nepředvedli.

Od úvodního hvizdu zahustili střed hřiště a zakopali se hluboko na své polovině hrací plochy. K čemuž nutno dodat, že bránili skutečně důsledně a kvalitně. „V naší situaci, kdy potřebujeme každý bod, jsme za pochodu trošičku přebudovali tým a podle mě do kvality, což jsme tady předvedli hlavně směrem do defenzívy," připustil trenér Pražanů, že jeho tým chtěl na jihu Čech zkusit favorita zaskočit jednoznačně sázkou na úpornou a trpělivou obranu.

A mnoho nechybělo k tomu, aby jim tato taktika vyšla, neboť domácí i se všemi posilami, které v posledních dnech přivedli, dlouho nemohli najít v obranné ulitě houževnatého soupeře skulinku. „Domácí si vytvořili dvě šance a obě měl Vyskočil," všiml si trenér Sazima. „Byly to tutovky, a proto domácí nakonec vyhráli zaslouženě," uznal sportovně hostující kouč, své hráče však nehanil. „Osobně jsem spokojen s tím, že jsme se prezentovali kvalitním bojovným výkonem, byť bych samozřejmě čekal, že trošku větší kvalitu předvedeme i směrem dopředu. Pro nás však jsou důležité domácí zápasy, a pokud budeme hrát se stejným nasazením jako tady, nemám o svůj tým obavy," zakončil Sazima.

Maximální bojovnost, obětavost a nasazení, jakým se na jihu Čech hráči Bohemians v páteční předehrávce prezentovali, ocenil i kouč Dynama. „Naše vítězství se rodilo velice těžce a jsem rád, že jsme ty tři body nakonec přece jen vydřeli," zhluboka si Pavel Hoftych oddechl, hráče za přístup k zápasu ale pochválil. „První půle z naší strany špatná jistě nebyla a předvedli jsme v ní dobrou hru s řadou pěkných akcí," měl zřejmě na mysli jak vydařené úniky Klesy, hrajícího s velkou chutí, tak neméně povedené výlety novice týmu Haška z postu pravého beka či nájezd Vyskočila, který těsně před přestávkou po nahrávce od Linharta běžel sám na bránu, pálil ale vedle.

Škoda jen, že těmto nesporně vydařeným akcím chyběla patřičná koncovka, takže přes velkou územní převahu se Jihočeši o body strachovali až úplného konce. „Chyběla mi daleko větší zarputilost hráčů v šestnáctce, protože Haškovy centry byly vynikající. Jenže my ve vápně měli málo hráčů, anebo ti hráči, kteří tam byli, nebyli ochotni jít do silových soubojů," vraštil čelo Hoftych a ocenil ale i výkon brankáře Mandouse. „Byl velice dobrý, musím ho pochválit," uznal.

Ve druhé půli už i hosté začali trochu zlobit. „Pozměnili taktiku, byli odvážnější, více chodili do naší rozehrávky a my se tudíž ve druhé půli už hůř prosazovali," všiml si trenér Dynama, jenž by od svých hráčů čekal i větší soubojovou aktivitu. „Nutno ale vidět, že jsme dvakrát doma prohráli a hráči se zřejmě báli udělat nějakou hloupou chybu. Tím víc si cením toho, že na konci i po neproměněné tutovce Vyskočila předvedl Klesič perfektní akci a zápas rozhodl," dodal.

Michal Klesa si gól z hráčů Dynama asi zasloužil nejvíc, patřil k nejlepším. U zrodu akce byl Hašek, jemuž taktéž zápas parádně vyšel a klíčovou narážečku na Klesu vymyslel Benát, jenž těsně předtím střídal Linharta. A to nečekaně, neboť Jihočeši se zoufale snažili dát gól a do hry za útočníka šel záložník… Jak se ale ukázalo, trenér Hoftych i s Benátem měl šťastnou ruku…

„Byť jsme si představovali, že to pro nás bude jednodušší, máme tři cenné body a jsme za ně moc rádi," uzavřel českobudějovic­ký kouč.

DYNAMO – BOHEMIANS 1:0 (0:0)

Branka: 86. Klesa. ŽK: Deli, Rýdel – Sloboda, Faltus, J. Novotný, P. Novotný. Diváci: 1480. Rozhodčí: Adámková – Kotík, Pochylý.

Dynamo: Daněk – Hašek, Lengyel, Deli, Machovec – Rýdel, L. Jarolím, Poliaček (60. Kalod) – Klesa (89. Hanzlík), Linhart (82. Benát), Vyskočil.

Bohemians: Mandous – Laštovka, Šidlo, Bohata, Sudek – J. Novotný (89. Suk)– Kuzmanovič, Sloboda, Ptáček (79. Kyndl), Volek – Faltus (75. P. Novotný).

Sázkařská aféra Pražany prý nerozhodila

Proč nepřijel Halama a počítáte s ním i nadále?

I tuto otázku dostal v Č. Budějovicích trenér Bohemians Praha Miloš Sazima (Jan Halama za pražský tým hraje, ale je tam na hostování z Dynama – a v sázkařské aféře byl mezi dvanácti zadrženými). „Halama před cestou sem přišel na stadion a určitě s ním počítáme," ujistil trenér Sazima. „Do svědomí si musí sáhnout on. My ho dělali, aby nám pomohl a vyztužil nám defenzívu. S jeho výkony jsme byli spokojeni. Odměnil se nám před týdnem vítěznou brankou s Karvinou a já nemám problém ho do mužstva zařadit. I před zápasem v Budějovicích jsme se o tom bavili také s majitelem a shodli jsme se, že Halama šanci u nás dostane. Samozřejmě počkáme, až jak celý případ dořeší státní zastupitelství," podtrhl Sazima.


Psychiku týmu dle něj aféra neovlivnila. „Bylo to tak rychlé a tak krátce před zápasem, že to hráče nerozhodilo."

Farma opět neuspěla

K nedělnímu zápasu III. ligy strakonická farma Dynama jela s cílem odčinit potupný debakl 0:5 ze středečního duelu doma s Čáslaví. Jenže prohrála 3:0…

V nástupu sice byli Jihočeši hosté aktivnější a málem šli v první čtvrthodině do vedení, jenže Funda trefil tyč. Domácí měli chvíli nato větší štěstí a Tichý po přímém kopu z hloubi pole hlavou dal na 1:0. Ve druhé půli domácí přidali další dva góly a zápas rozhodli.

Roudnice – Strakonice 3:0 (1:0) – Branky: 20. Tichý, 55. Kešner, 72. Svátek. ŽK: Petrášek – Petráň. Rozhodčí: Slavíček – Vít, Kazda. Strakonice: Křížek – Dvořák, Novák, Petráň, Hanzlík – Wermke 82. Staněk), Otepka (74. Vaněk), Dobal, Rakovan (79. Čadek), Funda (74. Radouch) – Němec.