Čimelický kouč v probíhající zimní přípravě kvituje zejména účast svých svěřenců na trénincích a zápasech. Před rokem ve stejném období měl problémy postavit kompletní jedenáctku. „Nyní máme skoro vždy na střídaní čtyři až pět hráčů," libuje si Jan Růžička.

Týmu Sika se v přátelských zápasech daří. Čimelice porazily devatenáctku FC Písek 4:0, Mirovice 9:2 a Vacov 3:1. „Výsledky jsou to dobré, ale nijak je nepřeceňujeme. Například pro Vacov šlo o první zápas," říká Jan Růžička. Minulou středu pak jeho svěřenci uhráli remízu 2:2 s divizním Milevskem 
a v neděli se pak smírně 1:1 rozešli s Petrovicemi, účastníkem krajského přeboru Středočeského kraje.

Mají širší kádr

Čimelickým se podařilo v poslední době zapracovat i na přestupovém trhu a v současnosti mají širší kádr než 
v minulosti.
Tým si však přesto pro zbývající polovinu sezony udržuje skromné cíle. Prioritní cíl představuje skutečně záchrana, přestože se Čimelice nacházejí na sedmém místě. „Nemáme tolik bodů a odstup je malý. Musíme chytit začátek jara, abychom neměli problémy se sestupem," poukazuje Jan Růžička.

Podzimní část kouč hodnotí kladně. I když v některých zápasech jeho tým podle něj zbytečně ztratil body. „Všechna mužstva by však chtěla mít více bodů," pronese lakonicky. Jan Růžička se současné postavení snaží brát s pokorou a pokud by se sedmé místo Čimelicím podařilo udržet, bral by to vedle vysněné záchrany jako úspěch.