A zápas začal zostra. Hned ve 2. minutě zahrával z nadějné pozice přímý volný kop domácí Aleš Kočí, ale vysoko přestřelil. Na druhé straně bylo také rušno, zasahovat musel Jakub Rondzik. Soupeři se počastovali úvodními pozdravy a na čas se hra uklidnila.

Větší vzruch byl u Otavy k vidění mezi 16. a 18. minutou, kdy měli Štěchovičtí k dispozici sérií tří rohových kopů za sebou, jenže z nich nevytěžili nic zajímavého.

Na první gól se čekalo něco málo přes půl hodinu hry a radost z něj měli žlutomodří. Písečtí rozehráli standardní situaci nakrátko. Aleš Kočí poslal zleva balón do šestnáctky, kde o něj zabojoval Martin Voráček. Byl úspěšný a nekompromisně poslal domácí do vedení.

Ještě před přestávkou zvýšil naději Písku na body Tomáš Froněk, který zužitkoval perfektní přihrávku Václava Hrachovce a připsal si první soutěžní branku v dresu píseckého FC. Když pak po návratu z kabin přidal třetí trefu Martin Held, mělo být po zápase.

Hosté však nesložili zbraně, prostřídali a vytvořili si velký tlak. Domácí hráči začali dělat chyby a po trefách Štěpána Maruše s Michalem Švejdou (v 65. a v 73. minutě) se navíc museli bát o výsledek. Vyrovnání se nakonec neubránili. Přišlo až po vypršení normální hrací doby, jeho autorem byl Lukáš Batka a bylo zdrcující.

Sůl do ran Jihočechů pak nasypal ještě penaltový rozstřel o bonusový bod, který se stal kořistí hostů. Jeden bod ze skoro vyhraného utkání je příliš málo.

FC Písek – TJ Štěchovice 3:4pen (2:0)

Branky: 32. Voráček, 44. Froněk, 48. M. Held – 65. Maruš, 73. Švejda, 90. (+2) Batka.

Rozhodčí: Tryzna – Novotný, Haleš.

ŽK: Cienciala.

Diváků: 280.

Sestava FC Písek: Rondzik – Hrachovec, Rendla, Řehák, Sajtl (82. J. Held), Milec (90. Holub) – Voráček, Kočí, Froněk, Vaněk, M. Held (89. Blažek).

Sestava TJ Štěchovice: Soukup - Busta, Švejda, Cienciala (57. Maruš), Košata, Hřebeček (46. Štědronský), Batka, Jakobovský, Verner, Maršálek, Mareš.