Na nedávném setkání s jihočeskými novináři to potvrdil trenér Miroslav Soukup.

Jeho svěřenci budou spolu s druholigovým týmem Táborska bojovat v B-skupině, která se bude hrát v Praze a v Berouně. „Ve skupině dále máme Hradec Králové, pražskou Duklu a Viktorií Žižkov," sdělil Deníku technický manažer Dynama Milan Čadek.

Nadcházejícího 16. ročníku Tipsport ligy se zúčastní dvacet týmů, rozdělených do čtyř pětičlenných skupin, které se budou hrát v pražském Edenu, Berouně, Brně a premiérově v Karviné. Vítězové skupin postoupí do semifinále, které se společně s finálovým utkáním bude hrát ve dnech 26. a 27. ledna v Berouně.

Chybět tentokrát budou zahraniční celky. „Jednali jsme intenzivně s kluby na Slovensku, konkrétně s Ružomberokem, Čadcou, Trnavou a Žilinou. Ta jednání trvala řádově do dvou týdnů a oni se vždy na konci rozhodli, že nepřijedou. Vzhledem k poloze jsme tentokrát neoslovovali německé kluby," řekl na tiskové konferenci v Praze pro ČTK ředitel turnaje Lukáš Tuček.

V turnaji se přestaví dvanáct prvoligových celků, šest týmů z druhé ligy a Frýdek-Místek s Orlovou z MSFL.

Vítězství z minulého ročníku obhajuje Jihlava, která ve finále vyhrála s Libercem 3:1. Z dějišť turnaje z minulého ročníku zůstaly pouze Beroun a Brno.

Chybět budou čtyři kluby z první ligy včetně Sparty Praha a loňského účastníka Viktorie Plzeň. „Sparta mi řekla, že má zimní přípravu naplánovanou v zahraničí a že by nemohla garantovat, že to sehraje. Plzeň mi odpověděla, že se jim turnaj v letošním roce nehodí do přípravy," uvedl na zmíněné tiskovce Tuček.

Novinkou je i to, že týmy, které skončí ve skupinách na nepostupových pozicích, se v posledním duelu utkají o konečné pořadí. Během finálového víkendu si proti sobě zahrají celky ze stejných příček z českých a moravských skupin. Každý účastník turnaje tak má zajištěno minimálně pět lednových duelů.

„Kluby to velice kvitovaly, protože jsme jim garantovali pevné termíny na přípravu a vyřazené kluby nemusely potom na poslední chvíli shánět nějaké soupeře," poznamenal pro ČTK Vlastislav Přeček z pořadatelské agentury.

Zápasy v „jihočeské" skupině začnou ve středu 9. ledna pražským derby Viktoria Žižkov – Dukla, týž den vstoupí do turnaje i Táborsko utkáním proti Hradci Králové.

Vítěz Tipsport ligy dostane prémii 250.000 Kč, tutéž částku si rozdělí finalista a poražení semifinalisté. Organizátoři na tiskové konferenci také sdělili, že v jednání je eventuální utkání o 3. místo a možnost televizních přenosů.

Složení základních skupin

Sk. A (Eden): Teplice, Jablonec, Slavia, Liberec, Bohemians 1905

Sk. B (Beroun + Eden): Dynamo Č. Budějovice, Dukla Praha, Žižkov, Hradec Králové, Táborsko

Sk. C (Brno): Brno, Jihlava, Znojmo, Slovácko, Zlín

Sk. D (Karviná): Olomouc, Karviná, Ostrava, Frýdek, Orlová

Zápasy jihočeské dvojice

Středa 9. ledna: Hradec Králové – Táborsko (13.00 Praha-Eden).

Sobota 12. ledna: Dynamo ČB – Táborsko (11.00 Beroun).

Středa 16. ledna: Dynamo ČB – Dukla Praha (11.00 Beroun).

Sobota 19. ledna: Dynamo ČB – Žižkov (13 Praha Eden), Táborsko – Dukla Praha (13 Beroun).

Středa 23. ledna: Dynamo ČB – Hradec Král. (10.30 Praha-Eden), Žižkov – Táborsko (13 Beroun).