To, že jeho svěřence na východě Čech v sobotu nečeká snadná role, dobře ví i trenér Pavel Hoftych. „Pardubice loni byly štikou druhé ligy a v horní polovině tabulky se drží i letos," připomněl kouč Dynama, dle něhož hlavně doma je sobotní soupeř jeho týmu hodně silný. „Přesto se do Pardubic jedeme porvat o tři body," ujistil.

Dynamo by až na zraněného Chmela mělo být v plné síle. „Rasťa sice svalové zranění už doléčil, ale minulý týden na tréninku utrpěl výron v kotníku," sdělil trenér Hoftych v tiskové zprávě pro Deník.

V Pardubicích hraje stopera exvimperský Tischler, jenž svého času patřil v Dynamu k velkým nadějím. V sobotu zřejmě proti „svým" ale hrát nebude. „Jeho zranění se ukázalo být vážnější, než jsme předpokládali," litoval trenér Jiří Krejčí už před cestou do Tábora, kde Tischler už chyběl. Navíc právě v Táboře přišly Pardubice i o brankáře Frydrycha, jemuž byla za nesportovní chování po zápase až do konce roku zastavena činnost. Nejistý v sobotu je i start Rešetára, kterému už začala futsalová sezona.

Pardubice si ale i tak věří. „Víme, že Budějovice mají ve svém středu hráče, kteří toho mají hodně odkopáno a že to s nimi nebude jednoduché, ale když budeme hrát třeba jako proti Karviné, mohli bychom uspět," uvedl pro klubový web kapitán týmu Petr Kudrna.

Kluci se mu smáli, že je jako Zorro mstitel

Obránce Aleš Hanzlík na rozdíl od jarní části sezony, kdy hrával spíš za farmu ve III. lize, se po příchodu trenéra Pavla Hoftycha vrátil na levý kraj obrany druholigového áčka. Vydržel tam i v černé sérii čtyř porážek v řadě, v Praze proti Vltavínu ale do hry nezasáhl, proti Střížkovu šel jen na dvě minuty při taktickém střídání a chyběl i v Mostě.

V minulém utkání doma proti Frýdku-Místku ale zase odehrál celý zápas.

Potěšilo vás, že jste se do áčka zase vrátil?

Samozřejmě, že jsem tomu byl rád. Ostatně kdo by nebyl… Já se vykartoval a dva zápasy stál. Za tu šanci, co jsem potom dostal, jsem rád.

Ale když jste se proti Frýdku do sestavy vrátil, málem jste ani nedohrál…

Asi po půlhodině hry jsem dostal od Lukáše loktem do obličeje, tekla mi z nosu krev, ale po ošetření jsem se na hřiště zase vrátil. Druhý den jsem zamířil do nemocnice na vyšetření a tam zjistili, že mám zlomený nos.

V první chvíli jste tudíž nevěděl, že by nos mohl být zlomený?

Tušil jsem to, ale nechtěl jsem si to připustit.

A co při zápase? Nijak vás ten zlomený nos nelimitoval?

V hlavě jsem to měl a trošku si dával pozor. O naší výhře však bylo brzy rozhodnuto, tak jsem si to hlídal.

Čtyři dny nato jste hrál i v poháru. Nebyl to zbytečný risk?

Oni mi nechali udělat speciální masku, tak jsem to chtěl zkusit. A byl jsem rád, že mi trenér věřil.

Ani ta maska vás neomezovala?

Zvykal jsem si, periferní vidění ideální nebylo. Ale zvykl jsem si a bylo to dobré.

A co kluci? Nedobírali si vás?

Nějaké hlášky tam byly, že vypadám jak Zorro mstitel a tak podobně…

V Pardubicích ale teď v sobotu asi všechny žerty půjdou stranou, ne?

Určitě. My tam jedeme vyhrát. Potřebujeme i venku bodovat, nejen doma.

Jenže Pardubice na svém hřišti body nerozdávají.

Doma se jim daří. Je tam trošku menší hřiště, toho dovedou využít. Bude to nepříjemný soupeř, ale na to my nesmíme koukat.

Chmelo příchod posil uvítal

Rastislav Chmelo v létě, kdy do Dynama přišel, podával slibné výkony. Pak ale z týmu na delší dobu pro zranění vypadl.

Hodně vás to mrzelo?

I zranění k fotbalu bohužel patří a já to prostě musím nějak přežít, potrénovat a sám se z toho dostat. A dál na sobě makat, abych se dostal na tu úroveň, na které jsem byl v létě.

Kde a jak k tomu zranění došlo?

Při zápase v Hradci Králové jsem si natrhl sval. Sice jsem počítal s tím, že bych měl být dřív fit, avšak svalové zranění bývá na delší dobu a já nakonec vypadl na celý měsíc.

Jenže teď prý v Pardubicích máte zase chybět?

Už jsem se zapojil do přípravy s týmem, ale na tréninku s béčkem jsem utrpěl výron v kotníku a ze hry zase vypadl. Je to prostě smůla.

Přitom jste na pohár proti Příbrami už byl aspoň na lavici.

Sval už byl v pořádku a já ke konci naskočil i do hry, jenže potom, když jsem trénoval s béčkem, jsem utrpěl ten výron. Věřím ale, že tentokráte už tak dlouho ze hry nebudu. A taky doufám, že jsem si už všechna zranění vyčerpal.

Jak sledujete výsledky týmu? Myslíte, že už je krize za vámi?

Teď je přelomové období, kdy jsou před námi zápasy, ve kterých bychom se měli chytit a i venku zabodovat, abychom se udrželi na špici.

Co říkáte posílení kádru?

Podle mě je to jen dobře, každý z nás musí makat na sto procent. Boj o postup jsme totiž rozhodne nevzdali.

Táborsko ve Zlíně až v pondělí

Fotbalisté druholigového Táborska v 11. kole Fotbalové národní ligy se ve Zlíně představí až v pondělí večer. Podobně jako sobotní zápas Dynama v Pardubicích bude totiž i duel Táborska vysílat Česká televize!

A hráči to uvítali. „Je to pro Táborsko veliká reklama. Je jen dobře, že si televize tenhle zápas vybrala," uvedl pro Deník záložník Aleš Kočí (celý rozhovor s ním v pondělníku).

Přímý přenos na ČT Sport začíná v pondělí v 18.10 hod.

Ven míří i strakonická farma Dynama, která hraje v neděli od 16 hodin ve III. lize na hřišti FK Zápy.