„Přestože výsledky v přípravě až tak důležité nejsou, rozhodně to neznamená, že by hráči v přípravě nemuseli do zápasu chodit naplno," připomíná trenér David Horejš, že i v zimní přípravě bude od svých svěřenců vyžadovat maximální nasazení. „Platí to také o utkání v Regensburgu," do­dal.

V létě výsledkově příprava sice Dynamu nevyšla, jenže právě ty zápasy dle Horejše ukázaly, kde tým nejvíc tlačí bota. „Jsem přesvědčen, že teď už je mužstvo dál a že takové výpadky v naší hře už tolik nebudou," podtrhl.

Ani přípravné zápasy dle něj nelze podceňovat. „Jestli chceme o něco hrát, musíme se snažit v každém zápase hrát na vítězství. Což znamená, že i v přípravě je třeba odvést maximální výkon," zdůraznil.

Takový přístup od svých svěřenců čeká trenér Dynama i v pondělí v Německu. „Byli bychom rádi, kdyby mohl každý z hráčů odehrát minimálně jeden poločas a ti kluci, kteří přišli na zkoušku, pokud možno celý zápas," uvedl Horejš před odjezdem do Německa.

Z testovaných hráčů bude už chybět Šimon Šmehýl, jenž přišel do týmu ze slovenské Myjavy. „Měl menší zdravotní potíže, jenže my chceme, aby hlavně hráči na zkoušku šli do zápasů na sto procent. Proto jsme se dohodli, že jeho testy ukončíme předčasně," sdělil Deníku trenér Dynama a připustil, že někdo může ještě na zkoušku přijít.

Zbývající dva testovaní hráči, jak Šmehýlův bývalý spoluhráč z Myjavy Patrik Banovič, tak útočník Lukáš Matějka z plzeňské juniorky, by měli odehrát v Německu celý zápas. „Šanci se ukázat určitě dostane také mladý Mikuláš Jáša, kterého jsme si do zimní přípravy stáhli z devatenáctky," ujistil Horejš a upřesnil, že Jáša by měl nastoupit ve stoperské dvojici vedle zkušeného Ondřeje Šourka.

Dynamo by mělo v pondělním zápase být v plné síle. „Po zranění už je v plné zátěži i Jakub Pešek, a pokud nám neudělá čáru přes rozpočet nějaká chřipka, měli bychom jet kompletní," liboval si Horejš, jehož potěšily i fyzické testy v Praze. „Dopadly velmi dobře. Většina hráčů se zlepšila, někteří výrazně," řekl pro klubový web. „Kondičně jsme na tom velmi dobře, což nás těší," netajil se svou spokojeností trenér David Horejš.

Přípravu zahájila i mládež

Příbram jun. – Dynamo jun. 3:1 (2:1) – Hosté přijeli k sobotní přípravě bez šesti hráčů z podzimní základní sestavy, přesto sehráli se silnou domácí juniorkou dobrý zápas. „S první půlí jsem ale spokojen nebyl, v ní jsme dostali zcela zbytečně dva laciné góly ze standardních situací," vraštil čelo trenér Petr Skála, druhou půli už ale chválil: „Výrazně jsme se zlepšili, Dominik Collin snížil a sahali jsme po vyrovnání," ocenil. Sestava: Rotbauer (46. Coufal) – Škoda, Havel, Tomášek, Blažek – Krejčí, Frnoch, Kořínek (46. Kubata), Bálek – Vlk, Smetana (46. Collin).

Jihlava 19 – Dynamo 19 1:2 (0:1) a 2:0 (0:0) – První duel oba týmy spíše s hráči ze základu (góly za Jihočechy dali Šplíchal a Navrátil, jenž přišel na testy z Loko ČB), ve druhém ze širšího kádru. „Gólů jsme v prvním utkání mohli dát víc, jinak ale dobrá příprava," liboval si trenér Pavol Švantner.