První polovina zápasu nenabídla pohledný fotbal. Oba celky bojovaly o každý míč a každý metr hřiště. K vidění nebyly ani vážnější příležitosti. Snad jen hostující Vild donutil domácího gólmana Davida Přibyla k důležitému zákroku.

S blížící se přestávkou se přeci jenom na koně dostávali Písečtí, což potvrdili i po změně stran, kdy soupeře zatlačili a snažili se o vstřelení vedoucí branky. Stalo se tak v 51. minutě. Nejprve se Ladislav Pochylý mezi třemi tyčemi Žižkova vytáhl proti tutovce Lukáše Jančury, jenže z následného rohu už kapituloval, když se patička Tomáše Musila od bránícího hráče odrazila za čáru.

Jihočeši tlačili dál, ale hostujícímu celku se z ojedinělé šance podařilo vyrovnat. Z přímého volného kopu se prosadil David Obermajer. Stále zbývalo dost času, jenže žádná z dalších píseckých příležitostí gólem neskončila a o bonusovém bodu tak musely rozhodnout penalty.

Pražané proměnili všech pět pokusů, i když si David Přibyl na dva z nich sáhl. Naopak na druhé straně neuspěl Ion Dan. U Otavy zůstal pouze jeden bod, což je v situaci devatenáctky málo.

FC Písek - FK Viktoria Žižkov 1:2pen (0:0)

Branky: 51. Musil - 60. Obermajer. Penalty 3:5.

Sestava FC Písek: Přibyl - Václavík, Viták, Klemš, Němeček, Sigmund, Musil (73. Petřík), Kagui, Blažek, Jančura (84. Říha), Kasík (90. Dan).

Sestava FK Viktorie Žižkov: Pochylý - Obermajer, Mucha, Kříž (61. Kaiser), Andrle, Krivosheev (70. Uher), Olšovský (61. Begovič), Kravčík (85. Plucha), Ráža, Šťovíček (80. Kadeřábek), Vild.

Trenér FC Písek U19 Rostislav Grossmann po utkání řekl: „V každém případě jsme dnes chtěli vyhrát. Bohužel se potvrdilo to, že jedna branka většinou nestačí, že se vždy nějaká ta chyba může udělat. My jsme druhý pojišťovací gól nedali, přestože jsme měli velké množství šancí a standardních situací. Nebyli jsme důrazní před brankou, nikdo to tam nedotlačil. Sám se prostě nikdo neporazí.“