A sedmé kolo nejvyšší krajské soutěže svedlo týmy z Písecka dohromady.

Hraje se v Čimelicích zítra od 10.15 hodin a domácí chtějí revanš za jarní porážku 0:1. „Jsme na derby nabuzení," říká Jan Růžička, trenér Čimelic. V minulé sezoně se nepodařilo dát jeho týmu Písku B ani gól. „S Pískem jsme hráli nula nul a doma jsme prohráli nula jedna. Nevstřelili jsme gól, to chceme určitě změnit," dodává.

Jarní utkání mají všichni hráči ještě v živé paměti. „Situace byla trochu jiná. My jsme byli zachráněni, Písek o záchranu bojoval a přijel k nám s velmi nabitým kádrem. I když jsme prohráli, odehráli jsme dobrý zápas. Situace byla jiná, ale odvetu chceme určitě vyhrát," říká Růžička.

Kádr má připravený kompletní. „Kromě dlouhodobě absentujících Surovčíka a Krále. Podařila se nám z Písku udělat posila, Filip Čadek. V béčku působil dva nebo tři roky a momentálně neměl místo v sestavě. Protože je z nedalekých z nedalekých Mirotic, tak jsme se dohodli na hostování do konce podzimní části sezony," říká čimelický kouč. A protože spolupráce obou klubů je na vysoké úrovni, může Čadek proti svému mateřskému klubu nastoupit.

Soupeři se samozřejmě navzájem velmi dobře znají. V utkání tak rozhodne, kdo bude mít větší vůli po vítězství. „Písek známe, oni znají zase nás. Devadesát procent našich hráčů Pískem prošlo. Jsou to mladí běhaví kluci. My musíme hrát s enormním nasazením, musíme být obezřetní vzadu. Důležitá bude maximální bojovnost, kterou musíme podložit nějakou fotbalovou kvalitou," hledá ten nejlepší recept na píseckého soupeře Jan Růžička.

Derby svede dohromady i bývalé spoluhráče z divizní Čížové. Na domácí straně nastoupí stoper Bednařík, na písecké krajní obránce Zach a střední záložník Rambous. „To je postaráno o další motivaci. Tihle zkušení kluci jim tam usměrňují mladá, mají tým velmi dobře složený. Obzvlášť na Tomáše Rambouse, který je ofenzivně laděný hráč s dobrou střelou, si budeme muset dát pozor," ví čimelický kormidelník.

Písečtí si prý budou muset dát pozor na celý tým. „Věřím, že ti hráči, kteří k utkání nastoupí, odvedou maximum. Máme zprávy, že se chystá na utkání dost lidí, takže se všichni určitě moc těšíme. V šatně se o utkání hodně mluví, takže doufám, že to padne na úrodnou. Chceme v sobotu vyhrát," říká Růžička.

Trenér Písku B Jaroslav Kostka se snaží hlavně z mladíků ve svém týmu ubrat tíhu prvního derby. „Beru to jako každý jiný zápas. Specifické je to v tom, že v Čimelicích hraje spousta kluků, kteří prošli Pískem, o to bude utkání pikantnější, ale že bychom se na Čimelice nějak specificky připravovali, to určitě ne," říká. „Každý to samozřejmě vnímá, je to derby. V šatně si o tom povídáme, ale že by před utkáním probíhalo nějaké velké hecování z naší strany, že by někdo vypisoval nějaké mimořádné prémie za vítězství, to ne," doplňuje písecký kouč.

Písek porazil v sobotu Želeč 1:0, Čimelice nehrály kvůli terénu v Dačicích. „Čimelice jsou určitě těžký soupeř. Podzim rozjely dobře, chytily začátek, určitě by to mohlo být v sobotu zajímavé utkání," míní Jaroslav Kostka.

Čimelice hrály naposledy doma se Sedlicí 4:1, po pěti utkáních mají devět bodů. „Doufám, že jsme na Čimelice připraveni dobře. Sice máme mladý manšaft, ale věřím, že kluci nabírají zkušenosti rychle, dostávají se do toho. Zápas od zápasu hrají lépe. Uvidíme v pátek, jestli budeme kompletní. Nějaké drobné nachlazení jsme v týmu měli, ale uvidíme," říká kouč FC B.

Pro všechny to bude zajímavý duel. Každý hráč se bude chtít dvojnásobně vytáhnout, pro trenéry skvělá příležitost prověřit charakter svěřenců. „Takové zápasy jsou zajímavé i pro mě. Těším se na něj určitě víc, než kdybychom jeli do Dačic nebo do Jankova," uzavírá Jaroslav Kostka.