Po porážce 0:2 v minulém kole III. ligy v Pardubicích chtěli písečtí hráči doma naplno bodovat. Na podzim vyhráli v Králově Dvoře 3:0, v sobotu by se spokojili i s jedním gólem, hlavně aby byl vítězný. Ale ani to se jim nepodařilo.

Písečtí vstoupili do zápasu odhodlaně, již ve 2. min. se dostal k míči Klavík, z dobré pozice ale vyslal na soupeřovu branku slabou střelu, se kterou si gólman hostí Mokrohajský snadno poradil.

Důležitost zápasu svazovala nohy hráčům obou mužstev, ti kazili i snadné přihrávky, takže diváci nevěřícně kroutili hlavami, co všechno zkušení fotbalisté mohou pokazit. A pokud se vyskytl alespoň malý náznak kombinační akce, své udělal silný nárazový vítr, který aktérům na hřišti hodně ztrpčoval jejich snahu.

V 7. min. se k trestnému kopu z dobrých 25 metrů postavil hostující Michal Novák a jeho dělovka prosvištěla těsně vedle levé tyče Drápelovy branky. Stejně se vedlo v 10. min. domácímu kapitánovi Zušťákovi, který rovněž z přímého kopu minul cíl.

V dalších minutách se hráči obou týmů více zaměřili na střelbu z dálky, která však neměla úspěch. V 18. min. pokus Michala Nováka srazil Busta na roh. Ve 26. min. se k odraženému míči dostal na pravé straně písecký Klavík, ale z těžkého úhlu trefil jen boční síť soupeřovy branky.

Ve 31. min. utekl po levé straně Michal Novák a jeho prudkou přihrávku před branku minuli hned dva jeho spoluhráči. Ve 43. min. rozehrál Zušťák roh, na vysoký míč si naskočil Pivoňka, ale hlavou netrefil branku.

Do druhé půle udělal domácí trenér Busta jednu změnu, Kubiše nahradil Hřebečkem. Obraz hry se změnil pouze v úvodu, kdy si Písečtí vytvořili mírný tlak, ale pak se hra vrátila do starých kolejí. Ve 48. min. pálil Klavík z otočky na velkém vápně nad branku.

V 51. min. se zrodila největší šance domácích za celý zápas: Klavík z pravé strany našel zpětnou přihrávkou na penaltu nabíhajícího Pavlíka a ten zcela sám hned z první poslal balon vysoko nad branku…

V 53. min. Klavíkova střela opět nemířila mezi tři tyče a stejně dopadl za dvě minuty i trestný kop Zušťáka. V 73. min. poslal Malý balon z trestného kopu jen do zdi bránících hráčů.

V 79. min. se po souboji ocitl na zemi Malý a v sedě poslal pěknou hlavičku na branku hostí, jenže obránce míč odkopl do bezpečí. Postupem času hosté ještě více znervózněli a  velice důrazně protestovali prakticky proti každému verdiktu hlavního arbitra či jeho asistentů.

V 85. min. proto sudí vykázal trenéra Kořínka z lavičky. V samém závěru nasadili domácí k velkému tlaku, jeden centr za druhým směřoval do šestnáctky soupeře, ale obrana Králova Dvora pracovala spolehlivě.

Při poslední akci nastal závar před brankou Mokrohajského, domácí stoper Busta se ocitl po zákroku jednoho z bránících hráčů na trávníku, ale píšťalka rozhodčího mlčela. Vzápětí utkání skončilo.

Písecký trenér Zbyněk Busta po zápase řekl:

„Zrodila se utrápená remíza. Z naší strany to byl marný boj. Nechci se vymlouvat na silný vítr, ale mužstvo, které chce tvořit hru a dobývat soupeřovu branku, to mělo v takových podmínkách hodně těžké.  Všechno se otočilo proti nám.  Hráčům nelze upřít bojovnost, ale chybělo nám větší fotbalové umění a pověstné štěstíčko.“

ŽK: Baubín, Pivoňka – Gnenegbe Zady Moise, Rada, fauly 17:21, rohy 5:6, střely 3:3, mimo 6:6, rozhodčí Henych – Hrabovský, Bacík, přihlíželo 300 diváků.

Písek: Drápela – Baubín, Pivoňka, Busta, Pastyrik –  Malý, Jakobovský, Pavlík, Kubiš (46. Hřebeček) – Klavík, Zušťák (81. Krejčí).