„Možná jsem měl i trošku štěstí, ale rozhodně jsem rád, že mi to tam konečně spadlo," pochvaloval si mladý středopolař.

Nebyl to nejhezčí gól, jaký se vám zatím podařilo kdy vstřelit? Navíc levačkou…
Možná jsem dal ještě jeden hezčí, ale tenhle v každém případě patří k těm, co jsou nejvíc nahoře. Důležité je, že to tam spadlo, protože pak jsme brzy přidali druhý gól a řekl bych, že jsme na hřišti dominovali a zaslouženě vyhráli.

Zatímco před týdnem proti Chrudimi se vám především v první půli vůbec nedařilo, tentokráte jste na soupeře vletěli hned od začátku jako velká voda. To jste tolik moc chtěli tu Chrudim odčinit?
Proti Chrudimi se nám skutečně vůbec nedařilo, po všech stránkách to od nás bylo špatně. Ať to byla práce s míčem, ale i rychlostně a běžecky jsme na tom byli špatně. Všechno jsme si to mezi sebou zhodnotili a vyříkali, i trenér nám k tomu něco řekl a myslím, že teď to bylo vidět. Že jsme měli chuť, byli jsme běhavější a šli jsme za vítězstvím. Věřím, že bychom se mohli tímto výkonem odpíchnout do jarní části sezony.

Přitom Vlašim má v přípravě hodně dobré výsledky a ani tady nehrála špatně.
Abych řekl pravdu, já teď proti Vlašimi teprve poprvé vyhrál… Ti kluci jsou hodně běhaví, mají hodně náběhů a na tom mají svou hru založenou. Takže to vítězství má pro nás svou cenu.

Jak moc vám chybí zraněný Čermák?
Teď jsme vyhráli, tak moc ne… (úsměv). Ale vážně, určitě chybí, je to dobrý fotbalista. Máme ale zdvojené posty a myslím, že třeba Hális (Jan Hála – pozn.) to teď odehrál taky dobře.

Ostatně se dá říct, že zimní příprava až na tu Chrudim se vám na rozdíl od té letní docela vydařila, ne?
Taky Teplice se nám nepovedly, tam jsme dostali nakládačku, ale jinak nám to v zimní přípravě opravdu docela šlo. Hlavně ale, aby nám to šlo taky v sezoně.

Neměl jste si ten svůj gól raději nechat až na příští zápas, kdy už vám tady doma půjde proti Varnsdorfu o body?
Určitě by měl větší cenu, ale doufejme, že se mi to proti Varnsdorfu povede pro změnu pravou nohou nebo hlavou… Hlavní ale bude, abychom vyhráli.

Co ta vaše srážka s Jirkou Kladrubským?
Srazili jsme se a je mi líto, že na doplatil boulí a možná i nějakým menším otřesem. Nějak se mu motala hlava a bylo mu na zvracení, tak šel radši ze hřiště. Mělo by to ale prý být dobré a v pátek proti Varnsdorfu snad bude.

Varnsdorf na rozjezd zřejmě nebude zrovna příjemným soupeřem…
To asi nebude. Já osobně proti Vanďáku hrál asi třikrát a nikdy to nebylo lehké. Myslím ale, že máme takovou kvalitu, ať technicky, či kondičně, že bychom to měli zvládnout. Navíc doma, kde jsme ještě ani jednou neprohráli. Doufejme, že to i teď potvrdíme.

Liga junioři: Plzeň - Dynamo 3:1 (1:0)

Z pondělní ligové dohrávky jeli junioři Dynama z Plzně s porážkou 1:3.

Plzeň – Dynamo ČB 3:1 (1:0) – Branky: 39. Sedláček, 74. Hlavatý (11), 77. B. Havel – 70. L. Havel. ŽK: Hlavatý. Rozhodčí: Rejžek – Kožár, Melichar. Dynamo: Hajdušek – Škoda, Frnoch, L. Havel, Blažek – Kadlec, Zachař (76. Rottenborn), Fišer (60. Vlk), Bálek, Kořínek (60. Collin) – Krejčí.

V dalším kole se svěřenci trenéra Petra Skály v neděli od 11 hod. střetnou na Složišti s Karvinou.