Již v průběhu podzimní sezony došlo na písecké střídačce k výměně hlavního trenéra, kdy po Dušanu Benákovi převzal kormidlo stále ještě aktivní útočník Jan Zušťák.

Ten však svůj celek jarem neprovede – tedy alespoň ne v roli lodivoda, na hrotu útoku se ale bude pohybovat i nadále. Jako trenér se přesunul na pozici asistenta u dorostu U16 a zůstává také asistentem trenéra Ondřeje Prášila u třetiligového áčka. Do funkce hlavního trenéra béčka byl na začátku března, deset dní před startem soutěže, jmenován Jaroslav Ptáček. Jeho hrajícím asistentem bude opora zadních řad FC Písek B David Pichlík.

„B-tým jsem oficiálně přebral na konci zimní přípravy 1. března. Nejdůležitější věcí je, aby byli lidé, aby byla soutěž s kým hrát. Když budou lidé, můžeme na něčem pracovat. Když nebudou, není dále o čem mluvit,“ řekl před závěrečným přípravným duelem nový trenér Jaroslav Ptáček, který narážel na nestálost sestavy. Právě kádr byl největším problémem píseckých v první polovině sezony.

Kmenový kádr je velice úzký a rezerva pak musí spoléhat na doplnění z devatenáctky nebo třetiligového áčka. Problémy měl průběžně jedenáctý celek tabulky především v utkáních na hřištích soupeřů, když A-tým hrál své zápasy ve větších vzdálenostech a kolidujících časech. Ani před domácími diváky však Písek nepředváděl oslnivé výkony. Sestava se na každé kolo měnila a nesehraný tým nedokázal najít pohodu.

„Sestava určitě nebude stálá ani v podzimní části krajského přeboru. Počítáme především s dorostenci z devatenáctky, kterých je poměrně hodně. Budeme doufat, že se jim vyhnou zranění a budou moci béčko doplňovat. Věřím také, že zůstanou všichni kmenoví hráči B-týmu a samozřejmě budeme vždy čekat na to, kdo se zapojí z A-mužstva,“ potvrzuje Jaroslav Ptáček systém tvorby sestavy, který bude muset praktikovat i na jaře.

Čtyři výhry, pět remíz a šest porážek. Taková je podzimní bilance hráčů Písku, kteří to z jedenáctého místa a se sedmnácti získanými body mají přibližně stejně daleko do klidného středu, ale také k příčkám ohrožených sestupem.

„Z mé pozice se to těžko hodnotí. Jsem u týmu pár dní a soutěž začíná. Za sebe musím říct, že budu rád, když se nejvyšší krajská soutěž udrží,“ vyhodnotil aktuální situaci trenér Jaroslav Ptáček, který prozatím nemůže odhadovat sílu svého nového týmu.

Výborná příležitost k poznání možností píseckého béčka přijde hned v úvodním jarním kole, kdy se 11. března od 13.15 hodin u Otavy představí dosavadní vedoucí tým Ondrášovka krajského přeboru ze Soběslavi, který má zatím na kontě jedinou podzimní porážku.